Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Nit de standards amb els “BBM All Stars” (08/04)

En acabar el número final, Limbo Jazz

Aquest passat dia 8 d’abril ha tingut lloc el segon concert especial de celebració del X aniversari de la nostra associació. Aquesta vegada el concert ha consistit en l’actuació d’alguns membres i ex-membres de la Big Band de Montbau, en un rol diferent al del músic de gran banda, a saber, en el rol de solista o de líder de combo reduit. D’aquesta manera hem pogut conèixer aquests músics des d’una òptica diferent, des de l’òptica dels seus gustos personals i estils propis.

Han actuat els trompetistes Carles “Sami” Castellanos, Jorge Sanjuás, els saxofonistes Fernando Moyano, Jordi Pallarols, Xavi Miró, i Lluís Vallès. Cadascun d’ells han interpretat dos temes standard de la seva predilecció, acompanyats per la secció rítmica de la BBM, amb Carles Guberna a la bateria, Marc Pertíñez a la percussió, Pep Parellada a la guitarra, Xavi Sobregués al piano, i Luís Fernández al contrabaix (substituïnt en Toni Córdoba).

Ha estat un concert molt entretingut, de gran qualitat musical. Tots els solistes han tocat amb un enorme nivell d’entrega i d’inspiració. Hem escoltat balades, temes de l’era bebop, d’altres d’arrel més tradicional, d’altres més moderns, com si s’haguessin posat d’acord per posar dalt de l’escenari una síntesi de l’evolució del jazz. La secció rítmica també ha brillat, tocant amb deshinibició, enriquint els plantejaments amb detalls i aportacions solístiques. En definitiva, entre tots han oferit un espectacle variat dins d’una atmosfera alegre i festiva. El número final, Limbo Jazz, ha aplegat totes les veus en una característica performance col·lectiva, amb aires de cercavila New Orleans, un colofó exacte i encertat.

I avui no ha de sonar a tòpic si diem que tothom ha gaudit enormement de la vetllada, tant artistes com públic. Era el comentari generalitzat al final del concert. Realment no es pot demanar més per a una ocasió tan especial com aquesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/09/2022 by .
A %d bloguers els agrada això: