Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: ONC Trio +1

Divendres (08/10) vam iniciar una temporada molt especial: la del 10è aniversari de la nostra associació i del nostre cicle de concerts. Com diu el tòpic, sembla ahir que vam començar, amb il·lusió i incertesa, i avui veiem com hem pogut completar un recorregut de deu anys. Ha estat una dècada de feina, de dedicació i de satisfaccions, sobretot perquè la labor a la que ens vam encomanar ens ha permès gaudir de la qualitat musical i la companyia de molt bons artistes i d’afeccionats i amics que des del pati de cadires han permès que tot plegat es consolidi i arribi fins avui.

L’inici d’aquest desè cicle no podia tenir millors protagonistes que la formació ONC Trio +1, vells amics de la casa, que van oferir un concert ampli, generós, carregat de bon gust i enorme qualitat musical. Capitanejat per Ivó Oller, amb Gerard Nieto a l’orgue, Joan Casares a la bateria i el reforç de Josep Traver a la guitarra, el grup va oferir un repertori de standards i composicions pròpies molt agraïdes a l’oida general. Melodies boniques, harmonies rodones, pretextos inmillorables per recrear mitjançant solos inspirats.

Ivó Oller lluí la seva destresa tècnica per encadenar dinàmiques i matisos a la seva inspiració, per portar-nos de passeig per un discurs que et porta cap aquí i cap allà, tot ben segellat per la seva gramàtica rica i acurada. Gerard nieto una vegada més exhibí els mèrits de l’ofici d’organista, amb mans que tenen vida pròpia i independent, i no cal dir que que la seva creativitat solística entusiasmà al nivell de sempre. Els seus clímax sempre són excitants i arrenquen somriures. Josep Traver sorprengué els qui no l’havien sentit tocar per la seva originalitat, pel ventall de camins que dibuixa, per la mestria amb què transita pels espais que obre. Es mostrà sens dubte com un guitarrista de llenguatge molt especial, acurat i atrevit. Joan Casares, al seu torn, es mostrà com un baterista creatiu, actiu, amplificant les idees dels seus companys de joc en moments particulars, afegint interès al discurs general. El seu punch sonor enriquí el tapís en tot moment.

El concert tingué lloc a l’exterior de la sala, al pati del vell i emblemàtic Gimnàs, en un ambient de retrobament molt agradable. Tornà la copa de cava, i l’atmosfera personal i musical no podia ser millor per iniciar un cicle que viurem, sens dubte, d’una manera diferent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 10/09/2021 by .

Navegació

%d bloggers like this: