Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Itzel Ramos & Eloi Raso (09/04)

El format de piano i baix elècric no és habitual en el món del jazz, però la història ens ha deixat bons referents d’aquest tipus de formació. Ahir vam tenir l’oportunitat de gaudir d’aquest tipus de composició instrumental al nostre escenari, amb l’actuació de la pianista Itzel Ramos i el baixista Eloi Raso, que ens van oferir un concert basat en peces de composició pròpia d’ambdós músics.

El concepte musical d’aquest duo d’instrumentistes es concreta moltíssim en el minimalisme. La sonoritat de la seva música és esponjada, oberta, i el caràcter del missatge estètic esdevé pausat, encalmat. No obstant, hi ha molta profunditat en la seva música. Les harmonies són riques, hi ha tuttis molt ben concebuts i treballats en l’execució. Hi ha una bon equilibri entre elements senzills i d’altres de més agosarats. I com ens van explicar, darrera de cada peça hi ha una vivència que l’ha inspirat, de naturalesa molt diversa i original, pel que vam poder saber. Mostra d’això podria ser les originals Aixopluc o Tangata Manu.

Ambdós músics lluïren la seva solvència com a instrumentistes d’una manera molt clara. Itzel Ramos es mostrà imaginativa en els moments d’intensitat solística, posant tècnica al servei de sensibilitat Eloi Raso desplegà les seves habilitats tècniques d’una manera sòbria i dominant, fent harmonics, acords, melodies, i una completa convinació de tots aquests recursos. Igualment, en les línies convencionals mostrà gran coneixement i ofici.

La vetllada, un cop més, transcorregué placida i agradable. Senzillament, reconforta tothom -artistes, públic i organitzadors- poder-nos veure junts en una sala, en els temps difícils que ens han tocat viure, gaudint de música en viu, de qualitat i en bona companyia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/11/2021 by .
%d bloggers like this: