Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Helena Camps Trio (12/02)

Febrer ha portat al nostre escenari un espectacle diferent, no sé si dir-ne un concert o bé dir-ne una una petita conferència il·lustrada amb música. El cas és que el trio de l’Helena Camps anà entreteixint la música amb el repàs biogràfic a la figura d’Anita O’Day, una cantant que ocupa un lloc preferent en la història de la música moderna i del jazz en particular, i no solament amb aspectes de la seva vida sinó també del context musical cultural d’una època. Hi ha moltes maneres de comprometre’s amb la cultura, i una d’elles és rendir homenatge a les figures importants, bo i donat-les a conèixer i reinterpretant la música que van fer. Sovint pensem que l’artista ha de buscar el valor del que fa exclusivament en la originalitat creativa, quan el cert també és que des de les versions, els tributs i els homenatges també es fa créixer l’art. En aquest sentit fou molt interessant assistir a la idea que Helena Camps i els seus acompanyants van posar en escena. Aprenguérem i gaudírem.

Helena Camps Trio va generar una atmosfera musical càlida, sensible, plena de pausa i orientada al minimalisme. Cantà amb delicadesa, transmetent intensitat en els moments en què la música ho requeria, fent la sensació que no volia anar un pas per davant de la cantant a qui homenatjava. Al seu costat, el guitarrista Rai Paz, única referència rítmica i harmònica, es constituí com la vela major de l’embarcació, flotant pràcticament en el buit bo i articulant coixí harmònic i aportació solística, un paper delicat i compromès que acomplí sobradament. I al seu torn, Pol Omedes delectà amb la musicalitat dels seus solos i la seva calidesa sonora, a la trompeta i el flugelhorn. Mostra d’això van ser Honeysuckle rose, o la preciosa The nearness of you -com a bis- i la peça original de la pròpia Helena Camps For Anita, l’exponent més gràfic del prosit del seu projecte.

Ens congratulem d’haver gaudit d’una nit musical diferent, tot plantant cara a les dificultats que ens toca viure aquests temps. Nosaltres, com si res -públic i artistes inclosos- anem endavant amb la música.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 02/13/2021 by .

Navegació

%d bloggers like this: