Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Marc Ferrer Trio amb Marian Barahona

20200214_223642El passat divendres 14 vam gaudir de l’actuació del trio del pianista Marc Ferrer, que ens va oferir un repertori de temes enquadrats en la tradició d’un jazz d’aire retrospectiu i que fa frontera amb el blues, el calipso, i altres estils veïns. Emmig d’aquesta idea hi ressaltaren temes de composició propia, d’inspiració més contemporània, la majoria del mateix Ferrer i alguna del contrabaixista Pep Rius. Alternaren temes instrumentals amb temes vocals, interpretats per la cantant Marian Barahona.

Marc Ferrer mantén la línia del grup en una ortodòxia estilística clara i definida, flexible al mateix temps, gràcies al seu domini dels llenguatges referencials del trio amb piano. Solos i acompanyaments no es desvien de la idea de conjunt, i sumen en pro de l’equilibri, defugint un rol excessivament central. En aquest sentit s’entén que el contrabaixista Pep Rius intervingui amb molta assiduitat, oferint solos melòdics, alegres, vistosos, emergint del continu caminar rítmic i melodic del seu contrabaix en les fases d’acompanyament. A la bateria, Olivier Rocque acaba d’estampar la marca de pedigrí a la idea. Toca amb enorme solvencia estilística, amb matodologia d’especialista, i més enlla de clixés i etiquetes, del seu set sempre en brolla musicalitat.

Des de la interpretació vocal, Marian Barahona aporta un plus de varietat perfectament ajustat. Amb poc aconsegueix molt. Llueix en expressivitat, fent valer el seu particular carisma, fet de senzillesa i capacitat artística. Amb molta facilitat embolicà en el mateix paquet públic i artistes, aconseguint un clima -un caliu, com se sol dir- agradable i optimista durant tota l’actuació, que es tancà amb un bis divertit i original, un tema propi que es diu “one, two, three… coffees for me”.

De nou, una vetllada de la qual ens en congratulem tots, una molt bona manera d’encarar, un cop hem passat l’equador del present cicle, el tram final del nostre programa de concerts.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 02/16/2020 by .
<span>%d</span> bloggers like this: