Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Marc Vernis Trio (14/12)

20181214_222212El propassat divendres catorze de desembre, en contra del fred i de tot quant sopar d’empresa, assistírem complaguts a l’actuació del trio del pianista Marc Vernis, acompanyat del contrabaixista Franco Molinari i del baterista Joan Carles Aguerri. Aquest trio ens oferí un concert magnífic, a través de les peces originals del pianista integrades en el seu darrer disc 40º20´2N-3º11´9E, així com  d’altres que estrenà per a l’ocasió.

El trio sorprengué amb un concepte musical enormement creatiu -personal, podríem dir-  i que al mateix temps volia moure’s dins dels paràmetres d’allò que resulta reconeixible a l’oida general. Convinant notes descriptives,  insinuant filiacions, preferències i petits tributs, la música sonà sempre a cavall de la tradició més ortodoxa i de la modernitat més lliure i més desbordada, aquella que sobrepassa etiquetes i clixés. La música fluia, com diu el tòpic;   colors i contextos es succeïen de forma natural, fent gala d’una cohesió sonora fruit de la compenetració que existeix entre els tres components de ls formació.

Marc Vernis es mostrà imperial damunt les tecles. Ràpid, ordenat, contundent, sensible, pausat, punyent. Com a compositor sorprèn el seu gust per l’harmonia ben embastada però que barreja colors inesperats. Franco Molinari exhibí igualment un ventall de recursos magnífic, des d’un so encantador. Solos i acompanyaments complexos presentats com si fossin fàcils de fer. I Joan Carles Aguerri sumant música a la música, aglutinant i donant contorns a la sonoritat, brillant també en la faceta solística.

Sens dubte, una estona de gaudi artístic que desitgem poder reeditar no gaire tard amb els mateixos protagonistes.

I des d’aquí acomiadem l’any desitjant bones festes als lectors habituals d’aquesta pàgina. Ens retrobem al gener amb més música i més crònica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 12/15/2018 by .
%d bloggers like this: