Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Iago Aguado Quartet (09/11)

 

20181109_222556_LLSEl passat divendres dia nou vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una proposta musical molt definida. No es tractà del programa habitual que presenta un repertori de peces, sinó que totes les composiciones tenien sentit dins d’una idea global. El guitarrista i compositor Iago Aguado ideà un relat musical en què les parts particular -les cançons, podríem dir- apareixien aparellades conceptualment. La darrera d’elles s’aparellà amb la primera, tancant el cercle concebut.

El denominador comú d’aquesta proposta són les sensacions encalmades, que apunten a una certa mirada interior. El quartet d’Aguado vol crear atmosferes en què la fluidesa de la música sigui lenta i pausada, una mena de slow listening que afavoreix la dimensió intel·lectual de l’escolta.

La guitarra de Iago Aguado transita per la idea sense cap altre intenció que servir-la, sense pensar en lluiments de cap mena. En la mateixa línia s’expressà el contrabaix de David Mengual, actiu dins la calma, buscant respostes a les preguntes. Oriol Roca utilitzà la bateria en la mateixa línia, a distància del rol habitual dels bateristes, el de proveir bases rítmiques damunt de les quals es camini millor. La bateria explorà moltíssim les possibilitats tímbriques amb voluntat d’acolorir el conjunt. Al seu torn, David Soler aportà una veu més intensa des de la seva guitarra pedal steel, fent sovint d’interlocutor principal a la veu de la guitarra solista d’Aguado.

És de valorar que els músics, com en el  cas de Iago Aguado Quartet, arrisquin en pro d’una autenticitat artística que sens dubte omple de sentit els seus desitjos creatius. Sempre és difícil ser un mateix, també en el món de la música, ja que els músics arriscats s’exposen a perdre l’acceptació del públic que es mou en carril central. Sovint les propostes amb marcada personalitat reben adhesions molt pronunciades en la mateixa intensitat que han d’encaixar les desafeccions. Però això forma part del joc i reverteix en, com diem, l’autenticitat de l’art.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11/11/2018 by .
<span>%d</span> bloggers like this: