Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Víctor de Diego Organ Trio (19/10)

20181019_223254El concert inaugural de la setena temporada del cicle Jazz al Gimnazz tingué per protagonista el trio Víctor de Diego Organ Trio, amb el saxofonista Víctor de Diego, amb Abel Boquera a l’orgue i amb Carlos Falanga a la bateria.

Víctor de Diego és un dels saxofonistes il·lustres del nostre panorama musical des de fa ja unes quantes dècades. Divendres va reafirmar la seva posició de saxofonista de referència quan impressionà per la seva sòlida gamma de recursos. S’expressà amb un llenguatge modern? Sí. Té un llenguatge incardinat en la tradició? També. Integra tot plegat en un discurs propi, en un estil personal tothora identificable? Naturalment. Sorprengué el seu so gruixut, ple, tant al saxo tenor com al soprà. Brillà en les melodies, solos i fermatas. I al final el públic li demanà dos bisos, fet que encara no havia succeït en cap de les sis edicions anteriors.

Per altra banda, la feina d’Abel Boquera és remarcable i meritòria. Fer els baixos mentre dóna harmonia i al seu torn fer solos de primeríssim nivell és una feina molt difícil de fer. Veient-lo sembla fàcil, però no ho és de cap de les maneres. A sobre, aquesta capacitat es tradueix en un grau de contundència sonora per al conjunt que també és molt destacable. A més, Carlos Falanga aporta el so envolvent que segella i cohesiona la sonoritat final amb marca pròpia. La seva aportació en el terreny solístic és també destacable.

Per tot plegat Victor de Diego Organ Trio es mostrà com una formació que fa fluir la música, amb intensitat i domini constants. Oferiren un programa variat, reconeixible per a l’espectador i recreat per part dels artistes amb absoluta originalitat. Destaquem com a mostra d’això peces com United, de Wayne Shorter, l’estandaríssim All The things you are, Mercy, Mercy, Mercy, de Joe Zawinul, o l’original Blueso del propi De Diego.

Ens congratulem doncs, del nivell amb què ha arrencat aquesta nova edició i estem segurs que les properes cites també aniran carregades de gaudi i satisfacció musical per a tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 10/21/2018 by .
<span>%d</span> bloggers like this: