Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: D&Go Trio

20180112_230715Enmig de les fredors de gener ens acompanyà el caliu del jazz manouche o gipsy jazz, com diuen els americans. Ens acompanyà aquell jazz rítmic, d’arrel europea, mig gitana, mig balcànica, mig teutona i mig llatina -en el sentit mediterrani del terme. Una fusió amb totes les de la llei, un jazz alegre i vital, ideal perquè els músics facin curses entre ells i gaudeixin com nens jugant al sorral.

De tot això en gaudírem de la mà experta del trio D&Go, capitanejat per Pep Cassadó a la guitarra, amb el seu lloctinent Oriol Barberà a la guitarra també i amb l’oficial d’intendència Ignasi Revetlle a les tasques de contrabaixista.

Pep Cassadó, un vell enamorat de la guitarra -de les guitarres, més ben dit-, mostrà el seu ofici acumulat en anys de carrera a base de solos enèrgics, desperts, arrissats. Pentinava escales a velocitat de descapotable quan li venia de gust córrer, i relaxà, rascà i fermà la música des del ple coneixement de l’estil. Il·lustrà la parròquia amb dades i detalls del context històric de les peces, fet que sempre s’agraeix des del pati de butaques.

Oriol Barberà operà des d’un pla de calma particular, contrapunt a l’energia de Cassadó. Passà l’agulla pels acords amb imaginació, cosint el conjunt amb intenció i estil personal. Fi en les balades, competitiu en les curses, mostrà un timbre i un pols diferent dins del tapís general.

Ignasi Revetlle fou el màstil que sosté les veles. Imprimí swing i segellà els fonaments harmònics del conjunt. Improvisà amb soltura i musicalitat, i també parlà amb els guitarristes com si volgués reivindicar que les veus fondes no solament acompanyen sinó que també opinen amb criteri propi.

Tot això passà per un extens repertori propi i fidel de la tradició Manouche. En citem com a mostra September song, Minor Swing, Hungarian o Swing 42, com si tot plegat hagués estat un dissimulat homenatge a Django Reinhart.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 01/15/2018 by .
<span>%d</span> bloggers like this: