Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Víctor de Diego Organ Trio (sense Víctor de Diego i amb Juan de Diego)

20171215_222311El darrer concert (divendres 15/10) quedà marcat per l’imprevist: a darrera hora el cap de cartell -el saxofonista Víctor de Diego– no es trobà en bones condicions de salut per afrontar l’actuació, motiu pel qual fou substituït pel seu germà Juan, de la mà del qual prengué forma una actuació que no fou una mera substitució sinó una proposta genuïna i diiferent, d’entrada perquè del registre tenor passàrem al timbre acolorit de la trompeta. A més la pràctica totalitat del repertori oferit consistí en les composicions del trompetista bilbaí.

Juan de Diego, acompanyat per Abel Boquera i Carlos Falanga, impregna l’escenari de molta personalitat. Personalitat per les seves composicions i personalitat per la seva particular manera de comunicar amb l’audiencia.  Personalitat també pel seu estil solístic elegant, preciosista i fins i tot intimista.

Destaquem la capacitat descriptiva de peces originals com Cuchi, o la corprenedora Hervestia (exili, en euskera); el sentit de l’humor de Carril Guiri o del bis Todos a una. Entremig es va filtrar un bonic standard, conegut i bellament recreat: I remember you.

La resta de la tripulació interaccionà a la perfecció amb el trompetista en cap. Tuttis, marques i tota mena de detalls foren secundats per Abel Boquera des del seu orgue, veritable sala de màquines. Baixos, harmonia i solos, desplegant imaginació i fiabilitat. Carlos Falanga, des d’un set de bateria mínim oferí el màxim de musicalitat, perquè la gran bateria la té dins el cap. Així, sostení tot el pes dels arranjaments amb rítmica sòlida i amb colors sonors variadíssims.

No hi ha mal que per bé no vingui, diuen, i realment divendres va ser cert. Sense esperar-ho hem tingut la màgia creativa de Juan de Diego, a l’espera que Víctor ens pugui visitar més endavant i també, sens dubte, ens delecti amb la seva pròpia proposta musical.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 12/19/2017 by .
<span>%d</span> bloggers like this: