Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Susana Sheiman & Crazy Trio (10/11)

20171110_222734Es diu -i és cert- que Ella Fitzgerald mai no va fallar ni una nota. Ni en directe ni en gravacions d’estudi (en l’època en què la Primera Dama del Jazz gravava, els discos s’enregistraven en condicions quasi de directe). La nit del concert de Susana Sheiman & Crazy Trio vam tenir una sensació semblant.  Ella, com la gran Ella, tampoc no en va fallar cap. I moltes d’elles foren notes de risc: agudes, super agudes, de scat, piano, pianissimo, fortes i mezzo fortes… en fi, tota la gama de recursos vocals propis de l’art de cantar a un nivell topSusana Sheiman també és primera dama del jazz vocal, a la vista dels resultats. És, a més, una criatura escènica de raça. Omple l’escenari de música, ball i comunicació oral, amb la qual cosa l’atenció de l’espectador no decau en cap moment.

L’espectacle fou un homenatge a la gran Ella Fitzgerald, la deesa absoluta del jazz vocal. L’aproximació al llegat de la gran artista americana, però, es materialitzà des d’un prisma múltiple: Ella des de la samba, Ella des del funk, Ella condimentada amb gotes chill out. Tot jazz, però, i malgrat tot, respectant l’essència. Tocaren un A tisket a tasket en mode big band de butxaca. I les balades tenien tot el sabor de la tradició. Ofici, coneixement, i molt d’amor.

Cal destacar la contundent solvència del trio Crazy Trio, amb un espectacular Ariel Vigo al saxo alt, un versàtil Jordi Griso al teclat Hammond i Oriol González a la bateria aglutinant tot el que sonava. La veritat és que la contundència del trio és espectacular, d’una cohesió granítica. I a més, no es tracta del típic trio que acompanya una cantant, sinó que en aquest cas la cantant s’incrusta en el trio com un element estructural de tots els arranjaments que van desfilant al llarg del programa.

Els temes que sonaren no foren sorpresa, ja que parlar d’Ella Fitzgerald és parlar de The Lady is a Tramp, Cry me a river, In a sentimental mood, o It don’t mean a thing if it ain’t got that swing. Per bé que Ella ho cantà tot i amb tothom, el gust general s’ha decantat per un pool bàsic de temes en els quals la nostra formació convidada tingué l’encert de centrar-se.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11/12/2017 by .
<span>%d</span> bloggers like this: