Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Arnau Pallarols Trio (07/04)

Arnau Pallarols: la passió tranquil·la

20170407_222830Arnau Pallarols toca molt bé el piano. Té tècnica i en treu partit. Coneix a fons l’harmonia moderna i l’administra amb criteri i bon gust. Coneix perfectament el format de trio, i fa respirar la música, esponjant les corbes melòdiques, generant buits que també sonen i també parlen, gràcies a què compta amb una secció rítmica de rellotgeria que li cobreix perfectament l’esquena en tot moment.

El jove pianista ens explicà a l’ombra de quins mestres li agrada viure: Ahmad Jamal, fonamentalment, de qui executà diverses peces i de qui s’inspira a l’hora de concebre i d’arranjar la majoria de les seves composicions. A orelles d’aquest cronista, però, arribaren també ressons del minimalisme d’Ellington, de la introspecció d’Evans, i de la contemporanitat de Jarrett. Escoltant la veu dels grans va donant forma a la seva, i sobretot fa somiar en un creixement prometedor.

Ahir vam poder escoltar un concert de primera qualitat. Les claus d’això tenen a veure amb la quantitat d’esforç invertit en la configuració de la proposta. També amb la fidelitat a una idea. Música perfectament embastada, ortografia acurada i mil cops revisada. Hores de conservatori, lliçons enteses i apreses. Exemple d’això van ser les peces originals Casino, Jahmalitis, i una versió de Body and Soul.  I de fons, el talent personal. Arnau Pallarols té un enorme talent innat i una passió per la música que viu amb una serenitat impròpia de la seva joventut. Passió tranquila, però viva. Esperit que bull, present que ja dóna fruits.

Al seu costat Jon Unanua, repartidor de swing, escuder ideal per al pianista conceptual. Repartí el dos i el quatre amb precisió i exactitud, i en els solos va exhibir idees, recursos i bon so. Fermant la finca, la solidesa de Manel Priego, ortodox, tècnic, contingut i sacrificat en pro de la idea, però deixant entreveure detalls de qualitat i criteri estètic, propi dels que no seuen a tocar la bateria sinó que seuen a fer música. Dos noms que juntament amb Pallarols caldrà seguir amb atenció. Des d’aquí per descomptat que ho farem en justa compensació a l’agradable nit de música amb què ens van obsequiar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/09/2017 by .
<span>%d</span> bloggers like this: