Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Presentem Reunion Three (Jazz al Gimnazz V Edició, 10/02)

reunion-three-fotoEl proper 10 de febrer ens visita la formació Reunion Three, amb Gerard Nieto al piano, Kike Angulo a la guitarra i Pere Loewe al contrabaix. Ens oferiran un tast previ al seu proper treball discogràfic, de molt propera publicació. És la fórmula de trio amb piano, guitarra i contrabaix, encetada cap el 1940 pel Nat King Cole Trio, a la qual aquestes tres primeres figures del nostre panorama musical tenen l’encert de donar continuïtat.

Gerard Nieto pertany a la generació de pianistes que han hagut d’omplir el gran buit que es produeix amb la desaparició de Tete Montoliu. La seva trajectòria formant part de diverses formacions (La Vella Dixieland, la Big Band Jazz Maresme, Shakin’ All, etc.) l’ha anat afermant com un dels nostres més destacats representants del piano-jazz.

Kike Angulo, coneixedor a fons de tota la història de la guitarra-jazz, és capaç d’adaptar-se a qualsevol estil i aportar amb inspiració, creativitat i bon ofici, el matís més adient a cada circumstància estilística en que es pot trobar.

Pere Loewe posseeix també aquesta flexibilitat i capacitat d’adaptació, donant en tot moment prioritat a la funció rítmica del contrabaix, imprescindible en aquest cas, donada l’absència de bateria en el trio.

Amb un repertori agradabilíssim, integrat majoritàriament d’estàndards i clàssics del gènere, aquest trio ens ofereix un jazz que posa en relleu allò que en aquesta música es fonamental, allò que li dóna la seva identitat i que n’ha fet un llenguatge estimat a tot el món. Ens estem referint a les qualitats rítmiques, és a dir, al swing, i també als recursos expressius que donen al fraseig dels instruments la mateixa calidesa i sensualitat que caracteritza la musica vocal dels negres americans.

Per totes aquestes raons la proposta és d’interès prioritari, un nou luxe a l’abast de tots. Us hi esperem!

(Aquest text de presentació és l’adaptació d’un de més llarg escrit per Ricard Gili)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 01/26/2017 by .
<span>%d</span> bloggers like this: