Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Hem escoltat: Open Gate (13/01)

open-gateEl passat divendres 13 de gener vam tenir l’oportunitat d’assistir a una actuació excepcional: la del quintet Open Gate, integrat per Artur Regada al contrabaix, Jordi Barceló al piano, Xavi Hinojosa a la bateria, Toni Solà al saxo tenor, i Susana Sheimann a la veu.

Si quelcom quedà clar és que Sheimann és, a banda d’una cantant de primeríssima línia, una artista dotada d’unes capacitats vocals i escèniques remarcables. No tan sols interpretà a la perfecció les peces del repertori, sinó que entretingué el públic amb un desplegment de recursos vocals amplíssim,  des de la imitació de sons naturals fins a l’emulació d’instruments. Es permeté, fins i tot, un pols particular amb el pianista, competint en l’execució de sons aguts. Mostra d’això fou la magnífica Lousiana Sunday.

Però no només de Sheimann viu Open Gate. La particular i original proposta musical necessita de la saviesa i de l’alquímia de talents tan reputats com els de la resta de membres. Tots ells, amb el lloctinent Solà fent de brúixola, deixaren ben patent la seva marca particular feta d’intensitat, coneixements, imaginació i expressivitat.

La interacció amb el públic fou constant, via llenguatge musical, via llenguatge convencional. Prengueren la paraula tots els membres que van voler per enriquir amb anècdotes la seva performance. El públic rempre agraeix que un cert relat de fons vagi lligant les músiques.

Remarquem les versions de Don’t get around much anymore, L.O.V.E., i Aquellas pequeñas cosas, mostra de l’enorme versilitat i claretat d’idees d’aquesta magnífica reunió d’artistes. Esperem gaudir de la seva presència en un futur no massa llunyà dalt de l’escenari del nostre Jazz al Gimnazz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 01/21/2017 by .
<span>%d</span> bloggers like this: