Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Crònica del darrer concert: Gabriel Amargant Trio

concert amargantSota un format no habitual, el saxofonista Gabriel Amargant ens oferí ahir (12 de febrer) un veritable concertàs. Des de temes originals passant per versions, la vetllada transcorregué per infinitat de moments carregats d’interes musical i bellesa interpretativa.

I és que Gabriel Amargant toca molt bé. Espectacularment bé. El fraseig impecable, l’accentuació exacta, la dinàmica sempre ben administrada i la imaginació solística d’una originalitat i musicalitat elevadíssima. I naturalment, el so. El so del seu saxo tenor (un Martin dels ’40) i del seu clarinet es el tot del seu discurs creatiu. Robust i avellutat, sense l’ajut de cap intermediació tècnica, arribà a tots els racons de l’espai, de les orelles, i de les emocions.

Començà l’actuació amb una delicada peça original, Ma petite chienne, i de seguida comprovàrem que les versions també portaven la marca de la casa: Porgy, you is my woman now, de George Gershwin, i Emily, de Johny Mandel ho corroboraren. L’alternança entre originals i versions estructurà la resta de l’actuació, amb peces com Esbargínies Rebossades, Star Eyes, In excelsis deo i Ginger Bread boy, que tancà el repertori, que no el concert, ja que el bis demandat pel públic comportà una versió emocionant de Body and Soul.

Els acompanyants de luxe de Gabriel Amargant foren, al contrabaix, un Tom Warburton pletòric d’inventiva, que desplegà una exhibició tècnica enorme, sempre atent al seu paper de base harmònica (per absencia de piano o guitarrista en la formació) i d’interlocutor principal al solista. Al seu torn, Carlos Falanga desplegà una catifa sonora que embolcallà en tot moment el conjunt, amb finesa i bon gust, lluint en els solos i sostenint amb solidesa moment les evolucions dels seus companys.

Un cop més ens felicitem per l’èxit d’una nova cita, a la que els nostres fidels afeccionats no faltaren, i en la que tots els implicats fruírem de valent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 02/13/2016 by .
<span>%d</span> bloggers like this: