Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Crònica del concert de Sabina Witt Trio

20151211_202550L’actuació de Sabina Witt Trio, ahir dia 11 de desembre, ens va recordar que si bé la música pot ser un ofici exercit per grans professionals, en orígen i en essència la música és un art, i que de l’art se n’ocupen artistes com Sabina Witt.

Parlar de Sabina Witt és parlar d’originalitat. Ahir estirà la proposta jazzística fins a fer-la afí a aquells terrenys en què les etiquetes desapareixen. La seva música connecta una part del món amb l’altra, i ahir vam transitar des de les tropicalitats de Gilberto Gil i Caetano Veloso (“Desde que a samba e samba”) fins a la negritud jazzística de Thelonius Monk (“Straight no Chaser”) passant per aires llatins i profunditats d’arrel semítica. L’hebreu, l’anglès, el castellà i el portuguès foren les llengües de trobada. Sabina interpretà i improvisà amb el control i la seguretat que li dóna la seva tècnica treballada a pic i pala, sumada a una veu de natural carregada de cos i de finor. La seva gestualitat i deshinibició expressiva ens recordaren a més a més que la música és, dins de les arts, també una art escènica.

Al flanc dret comptàrem amb la immensat musical del guitarrista Andreu Zaragoza. La seva elegant solvència estigué al servei del rol d’acompanyant sense oblidar en cap moment l’aportació de creativitat per sumar valor de manera constant. Lluí amb solos d’execució sòbria, administrant la pausa i la velocitat amb un criteri definit i sempre adequat a la demanda del moment. La modernitat del seu llenguatge guitarrístic, salpebrada puntualment per accents i cal·ligrafia de bluesman mantingué oberta l’orella del públic des del primer moment.

A l’altra banda la solidesa d’Oriol Roca, fent honor al seu cognom, donà des de la simplicitat la capa d’aglutinant que necessita una formació de trio, sempre un punt arriscada. Sabé teixir solos carregats d’interès, des de la serenitat i la originalitat, sense idees preconcebudes. Deixà fluir la música, a través del seu instrument, fent la sensació que la seva paraula sempre era l’exacta i la necessària.

El trio es mostrà tothora integrat, compenetrat a la perfecció pel que fa a detalls, matisos i acabats. Saberen construir un tapís sonor equilibrat, delicat, acolorit i amè, amb l’originalitat com a leitmotiv.

El concert transcorregué en un ambient de calidesa encalmada, d’espontanitat. Ja és habitual que sigui així en els concerts de Jazz al Gimnazz, per bé que potser ahir tot semblà més íntim, més recollit, com un secret ben guardat. Donem gàcies a tots els qui ho han fet possible, un cop més.

I des d’aquí felicitem les festes que ja s’apropen i al canvi d’any a tots els lectors habituals d’aquesta pàgina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 12/12/2015 by .
<span>%d</span> bloggers like this: