Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Crònica del darrer concert (Big Band de Montbau, 13/06)

QUAN ELS FACTORS SÓN ELS ALIATS

DSC01503I de factors en joc n’hi havia un munt.

El primer, la meteorologia. Un concert a l’aire lliure sempre està supeditat al dictàmen dels capricis atmosfèrics, i per espai d’unes tres hores, durant la tarda d’ahir divendres (13/06) el cel semblava disposat a servir pluja; però cap a quarts de vuit del vespre  mudà d’aspecte, i les negrors amenaçadores es canviaren per uns blaus més amables i uns fils nuvolosos inofensivament blancs. La tarda donà pas, finalment,  a una nit climatològicament favorable, ideal per a una reunió musical pre-estival en el calendari i plenament estival pel que fa als  termòmetres.

El segon, l’assistència de públic. Un cop més els seguidors del projecte Big Band de Montbau acudiren a la cita en nombre important. Un espectacle autoproduït com el d’ahir, amb medis tecnics, materials i humans de certa envergadura, només es fa viable si hi ha un bon coixí de públic. A banda d’això, les dues-centes persones congregades a la terrassa-jardí del nostre “gimnazz” donaren a l’acte molt de relleu i esperit festiu. Com diem sempre aquí, res té sentit sense el públic, sense el receptor que acull la proposta i la fa seva.

El tercer, l’encert en la gestió dels medis materials. Entre els esforços del Districte d’Horta-Guinardó i els de la nostra Associació, s’aconseguí una posada en escena del tot lluïda i una qualitat de so excel·lent. Agraïm al Districte la seva plena disposició i al tècnic de so Albert Súria la seva professionalitat, amabilitat i criteri. Els músics en gaudiren, i sobretot el públic.

El quart, la implicació de certes persones. Durant els nou mesos que dura el cicle Jazz al Gimnazz comptem amb  la impagable ajuda de David Tallada, que de forma generosa i desinteressada aconsegueix un patrocinador de vi o cava per a cada concert, i que  per al de la BBM  ens ha brindat, a més,  tota mena de suport logístic. No ens cansarem d’agrair-li.  També se’ns alia a favor la generositat dels pastissers Arregui, gràcies als quals es pot obsequiar cada assistent amb la degustació d’un producte de pastisseria de gran qualitat. I també tenim la sort de comptar amb l’ajuda de l’Associació de Veïns de Montbau. Una nit de concert a l’aire lliure, amb temperatura d’estiu, necessita un bar com déu mana per aliviar la set infinita dels assistents. I aquí els companys de l’AAVV de Montbau, experts en fer rutllar barres de bar, cobreixen aquesta necessitat amb eficàcia i alegria. I tampoc ens podem deixar de valorar la col·laboració dels companys de l’AEEF, facilitant-nos la feina els dies de concert, i d’alguns dels nostres socis, sempre disposats a fer coses poc estimulants però importants: col·locar cadires, treure la pols, vendre tickets, o fregar el terra quan algú vessa una cervesa.

DSC01516Amb tots aquests factors a favor, el concert la tenia la forma òptima, el marc únic, el vent de popa. A partir d’això ja depenia de la BBM que el contingut també estigués a l’alçada, i així ho van intentar els vint integrants de la formació. La BBM estrenà un programa pràcticament renovat, amb peces de molta entitat passades pel talent de grans arranjadors, com ara Dance of Denial, Splanky, Easy Swing, The Lady is a tramp, Blue Skies, The best is yet to come o No More blues, al costat d’un tema nou de composició pròpia (Tots els moments). I a partir d’aquí aquest cronista ha d’admetre que no pot emetre un judici extern, perquè no té el do de la bilocació. Per tant només es pot fer eco de les impressions i comentaris provinents del públic, que parlaren d’un so compacte -seccions, veu i banda-,  d’una encertada gestió de solistes i d’uns temes nous escollits amb gust.

DSC01525A les dotze ben passades, amb tertúlies post-concert, acabant de gaudir de l’espai únic vestit per a l’ocasió, acabant de perfilar els contorns de l’última copa, músics i assistents aixecaren la sessió, amb la satisfacció als rostres i la música flotant en l’ambient. Finalitzava així el novè concert del cicle. Cau el teló, doncs, de la segona edició de Jazz al Gimnazz, un teló que esperem reobrir el proper octubre, amb energies renovades i amb les mateixes ganes i il·lusió.

Fotografies gentilesa d’Albert Caire

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 06/15/2014 by .
<span>%d</span> bloggers like this: