Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Ressenya del darrer concert (Vermouth Time)

vermuth4

Jazz al Gimnazz va complint els seus terminis, i així les nits de música al Casal de Montbau arribaren ahir (12/04) puntualment a la setena cita, aquest cop sota el reclam de la formació Vermouth Time.

El Soul-Jazz encara no havia tingut cabuda dins el nostre cicle, per la qual cosa el concert d’ahir fou rebut amb el confort de la novetat per part del públic. Vermouth Time va saber mantenir l’interès de l’oient gràcies a un espectacle variat, ben construit a partir del gran control que els seus músics tenen d’aquest estil, que Vermouth Time gestiona fonamentalment a través del ritme, ortodox i encomanadís, (amb el solidíssim baterista Raúl Lorenzo de pivot central) i de  la qualitat dels solos. En el capítol solístic subratllem la pausa i el control sempre ben orientat del trompetista Marc Mena, en contrast amb l’enèrgica fluidesa del saxofonista Sergi Franch; l’amplitud versàtil del guitarrista Pau Ruíz; la solvent  gestió dels clímax en mans del teclista Victor Puertas, dipositari de l’esperit del Soul-Jazz amb el so Hammond com a mascaró de proa. També volem destacar, més enllà de les competències particulars, que Vermouth Time convenç per la solidesa en l’execució dels temes, tocats amb enorme cohesió interna, punch i intensitat.

Dins un estil en què hi ha el perill de caure en la monotonia de la repetició de clixés, Vermouth Time ha sabut administrar molt bé la varietat d’idees a presentar en cada peça. En això hi te gran responsabilitat Marc Mena, compositor i arranjador de bona part dels temes del seu repertori, així com l’encert a l’hora de triar alguns temes vocals molt ben interpretats per Víctor Puertas, clàssics com “Why don’t you do right” o “This boots”.

La nit no quedà excempta d’anècdotes. L’imprevist feu acte de presència al concert d’ahir,  trencant una corda de la guitarra només començar, i més endavant enmudint misteriosament el teclat Hammond. Aquests contratemps, però, foren trempejats amb perfecte naturalitat i simpatia per part dels músics, que aprofitaren per teixir un nou i inesperat llaç de complicitat amb el públic.

Així transcorregué la setena nit de Jazz al Gimnazz, en què per primer cop, potser, la pluja i el vent decidíren no fer-se presents, al contrari, un cert ambient càlid feia climatològicament molt agradables els instants a la terrassa-jardí del Casal, anticipant en certa manera futures cites que no estan gaire lluny i que tindran lloc precisament en l’escenari d’estiu. En seguirem parlant.

Proper concert

Per al concert de maig tenim la satisfacció d’anunciar un dels noms de primera línia dins el panorama actual: ens visitarà el trompetista Matthew Simon amb el seu trio (Garry Fimister al contrabaix i Kike Angulo a la guitarra). Presentarem aquest concert amb més detall aquí mateix d’aquí uns dies.

Fins aviat.

One comment on “Ressenya del darrer concert (Vermouth Time)

  1. Retroenllaç: Ressenya del darrer concert (Vermouth Time) | A...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/14/2013 by .
<span>%d</span> bloggers like this: