Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Ressenya del darrer concert (Muniente-Ruíz Quartet)

IMG_0525El concert de març del cicle Jazz al Gimnazz tingué com a protagonista la formació de Jazz-Fusió Muniente-Ruíz Quartet, que oferiren un espectacle d’enorme interès i qualitat, tant pel que fa a l’execució interpretativa com a la temàtica, basada en composicions originals i versions d’alguns referents del gènere.

És d’esperar que quan les coses comencen bé, acabin millor. I comencen bé quan, com ahir, els músics són capaços d’entendre el projecte que els acull o, d’una cosa tan simple com complir amb la planificació horària.  Començant així de bé no és extrany que dalt de l’escenari la continuació sigui millor i que de manera natural els músics acabin  implicant-se amb el públic des de l’afecte i el respecte. Tot això pot semblar obvi, però no sempre passa, i quan passa, s’agraeix.

Ahir (8/03/13) el quartet Muniente-Ruíz Quartet s’expressà a través d’una sonoritat fluïda, ben governada, administrant perfectament les corves d’intensitat en funció de la naturalesa de les composicions oferides: peces originals com Mel dels teus llavis, o la primícia New pop, al costat de temes clàssics, històrics fins i tot, com Falling Grace (Steve Swallow) o 500 Miles high (Chick Corea).

En l’apartat solístic i d’interpretació destaquem la qualitat tècnica demostrada per cadascun dels quatre músics (Isabel Muniente al piano, Jordi Ruíz al baix elèctric, Oriol Cusó al saxo tenor i Christian Serra a la bateria) però sobretot la diferència de llenguatge personal de cadascun d’ells, que no feia sinó enriquir els temes desde coloracions afins, compatibles, però contrastades.

El clima, com ja és habitual, fou de proximitat entre públic i músics. A això hi contribuí la familiaritat i llibertat de discurs de Jordi Ruiz en els parlaments i presentacions. Ens satisfà un cop més veure com els concerts de Jazz al Gimnazz van consolidant-se com a agradable punt de trobada entre afeccionats, veïns, amics, disposats a compartir una copa i una estona de música en viu. Des d’aquí ens en felicitem i esperem que, a tres concerts de cloure el cicle, així pugui ser fins al final.

Proper concert

El concert d’abril (divendres 12) tindrà com a protagonistes el quintet Vermouth Time, que de la mà de Víctor Puertas (Orgue Hammond) Pau Ruíz (guitarra) Marc Mena (trompeta), Raúl Lorenzo (bateria) i Sergi Franch (saxo tenor) recrearan, des de composicions pròpies, l’esperit del Soul-Jazz i el Boogaloo més genuí.

Destaquem que Sergi Franch és membre de la Big Band de Montbau, al càrrec del paper de saxo baríton.

Us hi esperem.

One comment on “Ressenya del darrer concert (Muniente-Ruíz Quartet)

  1. Retroenllaç: Ressenya del darrer concert (Muniente-Ruíz Quartet) | Associació ... | Noticies-Camps de Cotó | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 03/09/2013 by .
<span>%d</span> bloggers like this: