Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Ressenya del darrer concert (Ignasi Terraza Trio) i avanç

ignasi

Com era previsible, el cinquè concert del cicle Jazz al Gimnazz resultà un èxit rotund, en part per l’interès que el cicle va generant entre el públic, i per descomptat pel nivell de qualitat de la proposta musical.

 

Amb un canvi de darrera hora en la formació (David Xirgu substituí Caspar St. Charles) l’Ignasi Terraza Trio desplegà tot el seu potencial de sapiència i ofici jazzístic, donant forma a un repertori basat fonamentalment en temes originals del pianista (“An emotional dance”, “Give me another”, “Oscar’s will”, entre d’altres) més algunes versions arranjades de forma especial, com “Over the rainbow” a compàs de 5/4 o la sorprenent versió de la nadala popular “Les dotze van tocant”.IMGP6621bw

Ben aviat es feu patent l’enorme solidesa del trio, gestionant a la perfecció la contundència rítmica, la dinàmica, la intensitat sonora, tot perfectament alternat amb els moments de pausa que arribaven en el moment precís, de la mà d’alguna balada d’enorme delicadesa. Terraza sorprengué molts dels assistents, bons afeccionats al jazz, per la seva capacitat d’incloure en el llenguatge del jazz més ortodox conceptes melòdics i estructures pròpies d’altres músiques i estils, més afins o més distants al jazz, de manera molt subtil i personal. Horacio Fumero captivà amb els seus solos d’una musicalitat i imaginació fora del comú. David Xirgu, per la seva banda, complí amb puntualitat totes les exigències del guió, aportant en tot moment la seva dosi de creativitat, sota el timó de la seva tècnica i del domini dels recursos sonors de la bateria.

De nou la sala del nostre Casal presentà un aspecte magnífic, i des d’aquí no ens cansarem de motrar la nostra satisfacció per aquest motiu. Sens dubte, la qualitat de la proposta hi contribuí, però també, com dèiem més amunt, hi ajuda el ressò i l’acceptació que el cicle Jazz al Gimnazz, de mica en mica, va guanyant entre el públic.

Proper Concert

El dia 8 de març oferirem una proposta interessantíssima, de la mà del Muniente-Ruiz Quartet, una formació de perfil modern, que des del terreny comú de la jazz-fusió ofereix una aproximació molt rica en colors a la procucció pròpia i a la revisió de compositors contemporanis com Lyle Mays, Steve Swallow o Carla Bley.

Integren la formació Isabel Muniente (piano i teclats), Jordi Ruíz (baix elèctric fretless) Oriol Cusó (saxos) i Christian Serra (bateria).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 02/09/2013 by .
<span>%d</span> bloggers like this: