Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Ressenya del darrer concert (Sandy River Quartet) i avanç

2013 JAZZ GENER - SANDY RIBERS (192)El jazz més clàssic fou el protagonista de la quarta nit del cicle Jazz al Gimnazz, de la mà del Sandy River Quartet.

L’actuació consistí en un repàs als títols més emblemàtics del jazz dels anys 20´ i 30´ del segle passat, el moment en què  el jazz arrencava com a estil nou i diferenciat. Peces com “Sweet Georgia Brown”, “Pennies from heaven” o “It don’t mean a thing if it aint’ got that swing” foren interpretades amb veritable rigor estilístic per part de la formació, que demostrà un sòlid coneixement de la tradició més bàsica del jazz. En aquest sentit, fou encertat que les presentacions de les peces anessin acompanyades de referències històriques, culturals i d’anècdotes, ja que el públic sempre agraeix poder tenir un context més ampli en què situar allò que escolta.

Destaquem que Sandy River Quartet tocà en set acústic tota l’actuació, aconseguint en tot moment un so cohesionat i ampli, fidel a l’esperit de les bandes de l’època. L’enorme punch del contrabaixista Pep Rius i la subtilesa rítmica del guitarrista Lluís Murillas sosteniren en tot moment el swing essencial en aquest estil. Fins i tot, d’entre el públic, hi ha qui s’atreví a ballar. Per altra banda, la calidesa i la imaginació solística de Xavier Miró tant al saxo tenor com al clarinet, ben ensamblades amb l’expressivitat de Joan Masats al trombó, completaren el resultat final d’un combo carregat de bagatge, color i bon gust. Els detalls en les dinàmiques i en els arranjaments acabaren de convèncer l’oient de la gran feina i seriositat que hi ha darrera la proposta dels Sandy River. I com no podia faltar en un concert de swing i dixieland, l’actuació es tancà amb l’imprescindible “Oh, when the Saints”, tocat enmig del públic emulant les antigues marching bands de New Orleans.

Un cop més una vetllada de jazz al Casal de Montbau comptà amb una presència de públic molt satisfactòria, un públic que cada cop més sembla apreciar l’atmosfera agradable que sempre es genera al voltant de les actuacions que oferim, una sensació que igualment els artistes convidats aprecien perquè així ho acaben expressant, tant a dalt com a baix de l’escenari.

Proper concert

El proper concert del cicle tindrà com a protagonista una formació d’autèntic luxe, l’Ignasi Terraza Trio, integrat per tres figures d’una entitat individual enorme, com són Ignasi Terraza al Piano, Horacio Fumero al contrabaix i Caspar St. Charles a la bateria, que sumaran els seus talents per presentar el treball discogràfic “Live at the Living Room-Bangkok”. Com sempre, us hi esperem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 01/12/2013 by .
<span>%d</span> bloggers like this: