Associació Musical Big Band de Montbau

L'Associació Musical Big Band de Montbau impulsa diverses iniciatives musicals, amb la Big Band de Montbau com a projecte central

Cicle Jazz al Gimnazz: presentem Laura Simó & Francesc Burrull (14/12/12)

Pel tercer concert del cicle Jazz al Gimnazz tenim l’honor de presentar dues figures de referència del jazz a casa nostra: Laura Simó (veu) i Francesc Burrull (piano), que faran seu l’escenari del nostre Casal  per oferir-nos un concert amb temes del gran cantautor Joan Manuel Serrat, espectacle que han portat a molts escenaris de la nostra geografia.

Simó I Burrull tornaran a fer palès la química existent entre ells, brindant-nos les cançons més emblemàtiques de Serrat, amb tocs jazzístics que donen una nova personalitat a l’obra d’aquest cantautor, omplint-les de tendresa, elegància, emoció i sinceritat.

Si passem al perfils artístico-professionals dels nostres propers convidats, hem de dir que la cantant barcelonina Laura Simó acumula, des de fa més de dues dècades, una carrera professional d’extensió i intensitat remarcables. A mitjans dels 80 ja comparteix escenari amb Ray Charles i el saxofonista Toni Scott. També aleshores, irromp en el mercat discogràfic amb el disc “Bliss” (1986). La llista de treballs discogràfics s’extendrà, fins a dia d’avui, amb títols com “Laura Simó Sextet: The best is yet to come” (1996), “Laura Simó: De Cine” (1999) “Senza Fine” (2003) “Laura Simó & Francesc Burrull interpreten Serrat” (2006) i “Temps de pluja” (2011).

La llista de músics de talla amb qui ha treballat és interminable: Tete Montoliu, Manel Camp, Horacio Fumero, Albert Guinovart, i per descomptat Francesc Burrull, d’entre molts d’altres. Ha format part d’innombrables formacions, des de les de petit format fins a  grans agrupacions com poden ser l’orquestra simfònica (ha treballat concretament amb la Orquestra Simfònica del Vallès). En aquest sentit, destaquem la seva predilecció pel format de jazz big band, d’aquí la seva col·laboració amb la Weimar Big Band i amb la Gran Canaria Big Band.

La qualitat dels seus projectes l’ha portat fins a  escenaris propis d’un marc geogràfic amplíssim. Així, El 2009 pren cos i forma el repte més gran que s’ha proposat: el projecte “Sueño inmaterial” juntament amb Pedro Ruy-Blas, amb una orquestra de 33 músics dirigida per Joan Albert Amargós i amb la col·laboració especial de Carme Canela. Els concerts tenen lloc a Madrid (Teatro Español, el 20 de maig), Barcelona (Palau de la Música, 15 de juny) i New York (Zankel Hall at Carnegie Hall, 28 de juny). D’aquest projecte se’n prepara un treball discogràfic en CD i DVD. Seguint en  l’esfera internacional, destaquen les seves participacions en festivals i concerts a Luxemburg, França, Alemanya i Turquia.

I per acabar de fern-nos una idea de la versatilitat artística de Laura Simó esmentem  la col·laboració que estableix, aquest mateix 2012, amb un dels valors operístics de casa nostra, Stefano Palatchi. El projecte es presenta a la sala Luz de Gas amb el nom PalatchiSimo, i continua al Festival de Música del Castell de Santa Florentina i al Festival de Jazz de Platja d’Aro

Per la seva banda, Francesc Burrul (Barcelona,1934)Ingressa al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona a l’edat de set anys. Finalitza la carrera de música i piano amb la qualificació d’excel.lent i obté la medalla d’or per oposicions i el Premi “Santa Cecilia”. En l’àmbit del jazz participa ininterrompudament en esdeveniments de nivell al costat de figures internacionals com de la categoría de Sydney Béchet, Bill Coleman, Chet Baker, Don Byass i Jean- Luc Ponty. Amb Tete Montoliu enregistrà dos discs com a vibrafonista.

En l’esfera musical més propera, Burrull té un paper destacat en tots els fenomens i corrents musicals de relleu que al llarg dels anys s’han anat succeïnt al nostre país. Impulsà en els 60´ el jazz de tendència moderna amb grups com “Latin Combo”, amb el qual enregistra 12 discs i, posteriorment,“Latin Quartet”, fent set discs més. En l’avinentesa del naixement dels “Setze Jutges”, s’incorpora al món de la Nova Cançó, com a compositor i arranjador. Assumeix la responsabilitat de la direcció musical de l’Editorial Concèntric, guanyant el Gran Premi del Disc Català per la seva tasca. També col.labora amb altres editors: Edigsa, Discophon, Ariola, Emi-Odeon, Zafiro i MoviePlay, sempre en el camp de la música catalana.Destaquen en aquesta etapa els treballs amb Joan Manuel Serrat, Lluis Llach, Guillermina Mota, Nuria Feliu, Pere Tapias, La Trinca i un llarg etc…

Des d’aleshores, ha alternat les seves actuacions personals i les de conjunt, des del format de trio fins al de big band ( “Big Band” de Barcelona,Banda Municipal i la O.B.C. participant en projectes de gran entitat musical(solista en obres com “Rapsody in Blue” i “Concert en Fa” de Gershwin) i enregistrament i publicació de treballs discogràfics (“Passeig de Gràcia”  “Barcelona Jazz”,“Blanc i Negre”, Homenatge a Duke Ellington, entre d’altres.

Ha estat convidat a l’Escola Berklee de Boston,i el 1992, i per unanimitat, és guardonat amb el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya  a l’ intérpret de jazz.

Actualment composa per cobla i orquestra simfònica i porta als escenaris els dos treballs discogràfics que ha fet amb Laura Simó, “L.Simó & F.Burrull interpreten Serrat” i “Temps de Pluja”, amb temes d’aquest genial compositor.

Jazz al Gimnazz: Laura Simó & Francesc Burrull, Casal de Montbau, 14/12/12  22:00 5€ (inclosa copa de cava); Domènech i Muntaner SN <M>L3 Montbau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11/13/2012 by .
<span>%d</span> bloggers like this: